Цікаві факти про музику

16.04.2016 14:05

 

Цікаві факти про музику

Вольфганг Амадей Моцарт почав складати музику в 3 роки.
Найвідоміший свій твір "Сон у літню ніч" Фелікс Мендельсон написав, коли йому було 17 років.
Перед тим, як сідати за написання музики, Бетховен виливав на свою голову відро холодної води. Він вірив, що це дуже сильно стимулює роботу мозку.
"Героїчна симфонія" Людвіга Ван Бетховена спочатку була присвячена Наполеону Бонапарту. Але коли Наполеон проголосив себе імператором, Бетховен зняв присвяту.
П’ята симфонія Бетховена була першим музичним твором, у якому використовувався тромбон.
Американська музична конференція 1977 року визначила гобой як "поганий дерев’яний духовий інструмент, на якому ніхто не вміє грати добре".
У світі шоу-бізнесу вираз "Золотий диск" означає, що копій диска продано на мільйон доларів, а "Платиновий диск" - що продано мільйон копій диска.
Найпопулярнішою весільною музикою в США є пісня Уїтни Х’юстон "I Wіll Always Love You". По дивному збігу обставин, вона ж - найбліьш популярна похоронна музика у Великобританії.
У Норвегії є чимало умільців, які грають на вудках. Вони вважають, що вудка - універсальний інструмент, оскільки може бути і щипковим, і смичковим, і ударним одночасно.
Перша "Фанера" з’явилася ще в кінці ХІХ століття: один італійський композитор возив із собою на виступи фонограф, на якому була записана фортепіанна партія його творів.
Для струн рояля потрібно 1500 метрів дроту.

© 2015 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode